Mutkitellen
Meidän elämän tärkeitä paikkoja kartalla. Vasemmalla alhaalla näkyy, paljonko tässä mittakaavassa on 500 m. |
Aika monta talvea täällä on vietetty ja nyt vihdoin mie
alan olla ns. kartalla. On ollu aika hämmentävää huomata, että loppujen lopuksi
kaikki on ihan älyttömän lähellä. Linja-autokurvailut keskustassa osaa olla
todella vinkeitä, kun sitä mennään ja mennään mutta ei oikeesti edetä.
Miullahan ei tunnetusti oo minkäänlaista suuntavaistoa tai suunnistuskykyä,
mutta kyllä sitä nyt olis voinut jo vähän aiemminkin tajuta, että kaksi paikkaa on
ihan vierekkäin vaikka mie oonkin kuvitellu niitten olevan liki eri puolilla
kaupunkia…
Monesti on tullut kiiteltyä sitä, että tää meidän asumus
on aika optimipaikassa. Rantsun kuppiloihin on vajaa kilsa, Continenteen sama
matka. Keskustaan pitää kävellä tuplaten ja siitä vielä ostoshelvetti Aquaan
yksi lisää eli yhteensä kolme. Jos ei huvita kävellä, onnikkapysäkki on tuossa
ihan melkein hotellin takana ja siitä pääsee suoraan kaikkiin niihin
paikkoihin, joihin myö yleensä pyritään eli keskustaan, Aquaan ja Alvoriin.
Joskus suikataan bussilla keskustasta rantsuun, mutta yleensä vaan silloin kun
on jostain syystä kiirus – jos ei sitten oo niin kiirus, että otetaan ihan
taksi.
Yhden keskustaan menevän reitin varressa on ollut tällainen hellyttävä kuva, jolla muistutetaan että koiran kakkaa (cocó do cão) ei saisi olla maassa (no chão). |
Bussien aikataulut on sikäli hankalat, että viimeiset
vuorot ajetaan jo kahdeksan maissa illalla. Ja sitten pitää tietysti ottaa
huomioon se, että aikatauluista ei mitenkään näe, sattuuko olemaan joku
lukuisista arkipäiville sattuvista pyhistä (niin kuin oli vaikka 1.11. eli Dia
de Todos os Santos eli kaikkien pyhien päivä), jolloin ei kaikki linjat toimi
ollenkaan ja osilla ajellaan rajoitetusti. Myö on sen muutama vuosi sitten
sattuneen turhan 35:n pysäkillä oottelun jälkeen otettu opiksemme.
Äskettäin käväistiin Alvorissa lounaalla. Siellä oli ihan
samanlaista kuin ennenkin tai sitten oikeestaan ei. Kauppahallin grillikuppila
oli tupaten täynnä, eka kertaa niin, että myö se koettiin. Piri-pirikana oli
kyllä ihan yhtä hyvää kuin ennenkin. Taas kerran havaittiin se, ettei
täkäläiset oikein ymmärrä salaatinsyöntiä. Tilattiin kaksi isoa salaattia,
mutta ensin kyypparipoika ymmärsi, että halutaan kaksi pientä, joitten tilalle
tarjosi yhtä isoa ja myö selittämään, että ihan oikeesti halutaan KAKSI isoa.
Tulihan ne sieltä ja kaikki syötiin niin kuin kiltit lapset ainakin. Pois
lähtiessä havaittiin, että bussipysäkin edessä kaikki nämä vuodet myynnissä
ollut tontti oli vihdoin myyty ja siihen oli keretty rakentaakin uutta
huoneistohotellia jo aika pitkälle. Muuallakin on havaittavissa nousukauden
elkeitä, moni vuosia seisonu talon raato on saanu rakentajat pakeilleen.
O Viriaton loma on loppunut ja käväistiin siellä
perjantailuntsilla. Syötiin oikein hyvää kania, mie vedin myös aivoja, sydäntä
ja maksaa ihan tyytyväisenä. Pöytään tuli pyytämättä ja yllättäen myös leipää ja oliiveja sekä pyynnöstä pullollinen vettä menuun kuuluneiden tarjoomuksien lisäksi. Kun
maksaessa yritettiin selvittää, mitä ne kustantaa menun hinnan päälle, joutui
tarjoilija toistamaan moneen otteeseen meille pöljille, että lasku on silti vaan
normi kakskymppiä – vinte, vinte… Tää on
taas tätä monen kerroksen väkeä -juttua. Tuossakin paikassa parilla eka keralla
jäätiin ilman leipä- ja oliivitarjoilua. Nyt kun ollaan tutumpia, tarjoilu
pelaa. Sama se on monessa muussakin paikassa, niin kuin nyt vaikka Sergion
kuppilassa. Kastanjoita tuli vain kantapeikkojen pöytiin, muut ihmetteli menoa
vierestä. Paitsi että yhdestä suomalaisnelikosta – harvinaisen ärsyttävää
laatua olivat, pikkurilli pystyssä kahvia juonutta porukkaa ja tekopyhästi
päivittelivät telkkarista näkyviä musiikkivideoita, niin kuin eivät olis
konsanaan ennen nähneet vähäpukeisia naisia – toinen mies änkesi yksien
paikallisten naisten pöytään ottamaan maistiaiset. Sitten on tietysti vielä ne
ihan kalustoon kuuluvat tyypit, niin kuin Yläbaarissa satunnaisesti omia eväitään
syövät tai Artturilassa Hollantilainen, jolla on baarin jääkaapissa oma
kuminajuusto tallessa sitä varten, jos sattuu illan aikana nälkä yllättämään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoikaa, rakkaat ihmiset!
Muistakaa panna jonkinlainen tunnistettava nimimerkki viestin loppuun, että tunnistan kirjoittajan.
t. jaana r.